Bøger / skønlitteratur til børn / rim

Jeg ser rødt, rødt, rødt


Beskrivelse


Billedbog med rimet tekst. Man kan blive rasende, når man er for lille til at nå kagerne, slår sig når man kravler op efter dem, og så ikke kan åbne glasset. Så er det godt at mor kan hjælpe, så man kan blive rolig igen!

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. maj 2019

af

af

Therese Bjerre Ekman

d. 24. maj 2019

Billedbog om at være lille og blive meget vred når man ikke kan få fat i kagerne. Så er det godt at mor hjælper! Fra 2 år.

Et lille barn er lækkersulten og vil meget gerne op og have fat i glasset med kager der står højt på hylden. Men det er ikke let, når man først falder ned fra taburetten og slår sig, og så bagefter ikke engang kan åbne låget og få en småkage. Så kan man komme til at se rødt! Men mor er der og hjælper med at få styr på vreden. De tæller til ti, og barnet køler langsomt af. Til sidst er alle glade igen så de kan spise en kage i fred og ro. Teksten er delvist rimet, og forfatteren har selv illustreret.

Det er en ligetil historie for de mindste børn om at håndtere nogle besværlige følelser de fleste kender til. Tegningerne er søde og klare. Teksten sidder ikke helt i skabet, fordi rimene ikke fungerer hele vejen igennem, og den dermed ikke er så mundret at læse op. Men meningen er god nok og til at forstå, også for de mindste. Forsiden er god og afspejler indholdet.

Andre bøger til små børn om at være vred og så blive rolig igen er fx Buller er vred!Ida er vred og Ida er vredAndre bøger til små børn om at være vred og så blive rolig igen er fx Buller er vred! og .Informationer og udgaver