Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Jeg siger det


Beskrivelse


9-årige Kristian møder den voksne Gustav på en ferie. I løbet af de næste tre år bliver han misbrugt af Gustav, der er pædofil, indtil han til sidst får det sagt. Bogen er baseret på forfatterens egne oplevelser.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. juli 2017

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 14. juli 2017

9-årige Kristian bliver venner med den pædofile Gustav. Over tre år bliver Kristian psykisk og seksuelt misbrug, indtil han en dag bryder sammen og får det sagt. En vigtig bog for dig, der gerne vil forså hvordan sådan noget kan ske, uanset alder.

Kristian skal på bilferie til Frankrig med sin ven Sebastian. Med på turen er Sebastians far og dennes ven, Gustav. På ferien oplever Kristian en opmærksom voksen, Gustav, og en helt ny verden åbenbares for ham. Efter ferien begynder han at besøge Gustav i København, og i løbet af de næste år kommer Kristian i et psykisk afhængighedsforhold til den pædofile Gustav. Det seksuelle misbrug eskalerer gradvist, mens Kristians egne grænser og personlige integritet udviskes. Bogen er baseret på forfatterens egne oplevelser.

Drengen Kristian fortæller historien gennem detaljerede beskrivelser og sanseindtryk af steder, situationer og oplevelser. Oplevelser som både er gode og dårlige, forvirrende og mærkelige for ham. Overgrebsscenerne afspejler Kristians forvirring og skam, og Gustavs manipulation. En bog der påvirker én voldsomt, og viser nogle psykologiske aspekter af misbruget, som også kan ses i andre misbrugsforhold.

I Kristian Ditlev Jensens selvbiografi Det bliver sagtElin under havet, fortæller han mere detaljeret om misbruget og sin historie, med den voksnes refleksioner. Elin under havet er en graphic novel, der behandler emnet visuelt og poetiskI Kristian Ditlev Jensens selvbiografi Det bliver sagt, fortæller han mere detaljeret om misbruget og sin historie, med den voksnes refleksioner. er en graphic novel, der behandler emnet visuelt og poetisk.


Information

d. 12. aug. 2017

af

af

Anita Brask Rasmussen

d. 12. aug. 2017