Bøger / skønlitteratur / roman

Jeg skal huske dig


Beskrivelse


Tre venner går i gang med at restaurere et gammelt hus i en øde og forladt by på Vestislands kyst, da uhyggelige ting begynder at ske i det iskolde miljø. En kold sejltur derfra er en psykiater i gang med at efterforske et mystisk selvmord, samtidig med at hans liv stadig påvirkes dybt af hans søns forsvinden 3 år før. De to handlinger krydses, flere dødsfald og forsvindinger sker, og mystiske oplevelser for alle trækker isnende uhyggeligt tråde tilbage til fortiden.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. mar. 2013

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 5. mar. 2013

Y.S.'s faste læsere samt andre med lyst til spænding og et rigtigt godt gys med islandsk baggrund og på internationalt niveau vil være holdt i et fast greb under læsningen. Anbefales bredere end til rene krimilæsere.

Forfatteren er kendt for sin serie med Gudmundsdottir, men denne er ikke i serien og er primært en gyser/thriller. Elegant og spændingsskabende fortælles historien ad 2 parallelle spor vekslende for hvert kapitel. I det ene følges en psykiaters efterforskning af et selvmord og flere andre dødsfald samtidig med følgerne af hans søns mystiske forsvinden 3 år tidligere. I det andet følges 2 venners tur et sent efterår til en øde by i det yderste Vestisland, hvor de vil restaurere et hus til sommerhus. Her druknede for en del år siden en mor og søn, og på samme tid forsvandt en anden dreng. Huset viser sig at være hjemsøgt af et eller andet. Mange mystiske ting sker, også for psykiateren under hans efterforskning, men efter islandsk målestok er der tale om sandsynlige genfærd i et isnende uhyggeligt plot. Det var blevet uhyggeligt mørkt ude, da jeg var færdig.

Den islandske tone er kendt fra Indridasson og gyset fra "den anden side" fra Stephen King. Bogen befinder sig netop i spændingsfeltet mellem de to.

Ualmindelig velskrevet gyser/thriller med støt stigende spændingskurve i et plot befolket med helt specielle oplevelser og personer samt uhyggelige og alligevel plausible hændelser i et miljø, hvor kulde, mørke og uhygge dominerer. Island. Isnende uhyggelig. Iskold slutning.


litteratursiden.dk

d. 1. maj 2013

af

af

Pernille Jørgensen

d. 1. maj 2013

Isnende uhygge kryber over siderne på denne nervepirrende gyser med effektive cliffhangere. Katrin har modvilligt sammen med sin mand og en veninde købt et hus på det gamle fiskeleje Hesteyri. Der er ...


litteratursiden.dk

d. 2. maj 2013

af

af

Andrup's Bookshelf

d. 2. maj 2013

Jeg elskede simpelthen denne bog. Mystikken tog efter ganske få sider fat i mig og fastholdt mig hele vejen igennem. Virkelige en velskrevet krimi, blandet med ægte gys og håndgribelige spøgelser. Jeg...


Politiken

d. 6. apr. 2013

af

af

Anne Bech-Danielsen

d. 6. apr. 2013


Berlingske tidende

d. 30. mar. 2013

af

af

Merete Reinholdt

d. 30. mar. 2013