Bøger / skønlitteratur til børn / billedbøger

Jeg skal tisse - nu!


Beskrivelse


Lillemis skal med sin mor og lillebror til torvedag inde i byen. Men har han nu tisset af hjemmefra? Sjov billedbog for børn fra 3-6 år.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jan. 2021

af

af

Marianne Agger

d. 15. jan. 2021

Lillemis skal med sin mor og lillebror til torvedag inde i byen. Men har han nu tisset af hjemmefra? Sjov billedbog for børn fra 3-6 år.

Nogle gange er nu bare nu! Det er torvedag, og Lillemis skal med sin mor, Missemor, og lillebror, Pjevs, ind til byen. Inden de tager af sted, spørger Missemor, om Lillemis har husket at tisse af. Lillemis svarer ja. Først skal de med skinnebus, og da de står af, går de hen til markedet på torvet. Allerede i den første bod, hvisker Lillemis, at han skal tisse. Han skal tisse nu! De må hjem igen, og en hel masse dyr hjælper dem med at komme hurtigst muligt hjem. Grønthandleren, politibetjenten, buschaufføren og alle bussens medpassagerer får Lillemis hjem i en fart. Men pludselig skal han ikke tisse alligevel. Det skal alle de andre dyr til gengæld. Franske Quentin Gréban er kendt for adskillige billedbøger, fx Lille indianer.

Mon ikke alle børn og voksne er bekendte med tisse-situationen, hvad enten vi selv skal tisse eller er sammen med en, der skal tisse nu? Hele byen bliver involveret i Lillemis' problem, og det giver en sjov, hæsblæsende historie med charmerende, udtryksfulde tegninger og en velegnet tekst til at læse højt.

Billedbøger om samme problematik er fx Lillebjørn skal tisse - nu!Otto skal tisse og Otto skal tisseBilledbøger om samme problematik er fx Lillebjørn skal tisse - nu! og .