Bøger / faglitteratur / erindringer

Jeg som anklager : drabet i ubåden og andre sager fra den mørke side


Beskrivelse


Den offentlige anklager Jakob Buch-Jepsen fortæller om en række kriminalsager, han har ført. Om blandt andet ubådssagen og de overvejelser, han gjorde sig i forbindelse med denne, i sin personlige dagbog.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. mar. 2019

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 29. mar. 2019

Anklageren Jakob Buch-Jepsen fortæller i samarbejde med journalisten Stine Bolther om en række uhyggelige sager. Han åbner bl.a. for sin personlige dagbog fra ubådssagen, hvor den svenske journalist Kim Wall møder sin bestialske skæbne og Peter Madsen dømmes. For dig som læser om kriminalitet.

I bogen er du med tæt på sagernes forløb og får et indblik i anklagerens arbejde, som også belaster Jakob Buch-Jepsen personligt og familiemæssigt. Kan man bevare sig selv, når man er så tæt på ufattelige kriminelle handlinger som fx at partere et menneske og dumpe kropsdele i havet? Det er en refleksion i bogen med ubådssagen som omdrejningspunkt. Der er også andre sager fx med overskrifter som "Trippeldrabet", "Pyromanparret" og "Mænd der krænker børn". Sidst i bogen reflekterer Buch-Jepsen under overskriften "Jeg som anklager". Her fortæller han fx hvordan han på "dommens dag" i ubådssagen efter en urolig nats søvn, ser "sorgen malet" i ansigtet på pårørende. Buch-Jepsen reflekterer: "Det går lige i maven på mig og presser tårer frem i øjnene. Det er hårdt. Det er så menneskeligt. Jeg må ud på toilettet og have koldt vand i hovedet.".

Hudløst ærlig og stærk beretning om livet som anklager, hvor man får indtryk af en superdygtig og kompetent anklager, som heldigvis også giver rum til sine følelser som menneske.

Andre synsvinkler på ubådssagen findes fx i OpklaretBogen om Kim Wall og Kim Walls forældres bevægende bog: Bogen om Kim WallAndre synsvinkler på ubådssagen findes fx i Opklaret og Kim Walls forældres bevægende bog: .