Bøger / skønlitteratur til børn

Jeg sover ude : en dag med morfar


Beskrivelse


Billedbog. Oskar skal passes af morfar. Morfar bor langt væk og det er længe siden Oskar har set ham. Da det er sengetid, savner Oskar mor så meget, at han både bliver vred og ked af det.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. aug. 2017

af

af

Jeanette Thisted Villadsen

d. 15. aug. 2017

Mor skal til klassefest med sine gamle skolekammerater og Oskar skal passes af morfar. Morfar bor langt væk og det er længe siden Oskar har set ham. For 3-6-årige og deres voksne.

Mor gør sig klar til at tage til fest og Oskar skal hygge sammen med morfar. De laver popcorn og skal se en fodboldkamp i fjernsynet. Oskar keder sig og savner sin mor. Da det er sengetid længes Oskar så meget efter mor, at han bliver både ked af det og vred på morfar. Morfar ved ikke helt hvordan han skal takle situationen og beslutter sig for at tage Oskar med ud for at hente mor. Da de kommer udenfor sner det og pludselig finder de to ud af at hygge sig sammen. Forfatteren arbejder med to parallelle tekster. Øverst på siden får vi dialogen i talebobler og nederst får vi Oskars tanker og følelser.

De to lag i teksten fungerer rigtigt fint og vi får et godt billede af en svær, men genkendelig situation, hvor der er stærke følelser på spil. Illustrationerne fungere også rigtigt fint i samspil med teksten og understreger de følelser der er på spil hos både morfar og Oskar.

Andre bøger om at blive passet kunne være Hjælp, vi skal passes!Betty vil også medLille Krokodille vil ikke! eller Betty vil også med. Til de yngste kan også Lille Krokodille vil ikke! varmt anbefalesAndre bøger om at blive passet kunne være Hjælp, vi skal passes! eller . Til de yngste kan også Lille Krokodille vil ikke! varmt anbefalesAndre bøger om at blive passet kunne være Hjælp, vi skal passes! eller Betty vil også med. Til de yngste kan også varmt anbefales.Informationer og udgaver