Bøger / skønlitteratur / roman

Jeg testamenterer


Beskrivelse


Den tidligere privatdetektiv Frants Hjejle har fået job på et forlag, hvis tidligere direktør blev myrdet. Morderen blev aldrig fanget og på opfordring fra politiet bliver Hjejle involveret i opklaringen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2019

af

af

Dorthe Marlene Jørgensen

d. 25. okt. 2019

Frants Hjejle, der er tidligere privatdetektiv, har fået job på et forlag som sælger. Pludselig bliver han involveret i opklaringen af et flere år gammelt mord. For dem, der holder af nordiske krimier.

Frants Hjejle arbejder i en vinbutik, men det er ved at få ende, da den skal lukke. Så dukker kommissær Mortensen op med et tilbud til den tidligere privatdetektiv - han skal tage jobbet som sælger på et forlag, der tidligere mistede sin direktør. Politiet fik aldrig fanget morderen og det plager kommissæren. Hjejle falder til i jobbet på Forlaget Himlen. Han falder faktisk så godt til, at han beslutter ikke at lede efter den afdøde direktørs morder. Men pludselig vender tingene og Hjejle fyres fra jobbet med grove beskyldninger og han bestemmer sig for alligevel, at kaste sig over opgaven. Mens Hjejle prøver at finde morderen, hører vi morderens tanker om sagen og vi hører også at han mener, at det nu er på tide at slå Hjejle ihjel. Har udgivet flere enkeltstående krimier med privatdetektiven Frants Hjejle. Et eksempel er Døden i den hvide by.

Spændende puslespilskrimi, der også har elementer af humor, blandt i beskrivelsen af de forskellige typer, der arbejder på kontor. Sprogligt er den letlæselig og man får lyst til at læse mere. "Frants Hjejle"-krimierne kan læses selvstændigt.

Thiele ligger sig i sporet af blandt andre Dan Turell se fx Mord ved RunddelenEn kvindesag? og Flemming Jarlskov se fx En kvindesag?Thiele ligger sig i sporet af blandt andre Dan Turell se fx Mord ved Runddelen og Flemming Jarlskov se fx .