Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Jeg vælger uden filter : digte og korttekster af nyere danske forfattere


Beskrivelse


Antologi med digte og korte tekster af nyere danske forfattere, nogle etablerede andre med få udgivelser bag sig. Teksternes fællesnævner er valget; det etiske, moralske, karrieren, venskabet, livsbanen eller kærligheden.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. aug. 2015

af

af

Christine Christensen

d. 10. aug. 2015

Digte, noveller og kortprosa af en række nyere danske forfattere, der gives deres bud på at vælge; til, fra, sig selv, det hele! Til lystlæsning og brug i udskolingen og på gymnasiet.

Antologi af nyere danske forfattere, nogle etablerede andre med få udgivelser bag sig. Teksternes fællesnævner er valget; det etiske, moralske, karrieren, venskabet, livsbanen, en smule om forårsruller og et Instagram-filter og en hel del om kærlighed. Der er sågar en historie, hvor man selv skal vælge opklaringen af et gammelt mord.

Teksterne er en skyndsom blanding af skæve, sjove, triste, sære menneskeskæbner og fortællinger. Nogle er ligefremme andre mere kryptiske. Generelt er niveauet højt og flere steder eksperimenterende med sprog og form. Tekster en dansklærer vil elske, men som også er så velskrevne og vedkommende, at man sagtens kan læse dem selv.

Der findes ikke andre bøger med tekster om at vælge, men novellesamlingerne Jeg begyndte sådan set bare at gåTretten tynde teenagere af Kim Fupz Aakeson og Tretten tynde teenagere af Jesper Wung-Sung er også rigtig gode bud, hvis man holder af korte tekster af gode forfattereDer findes ikke andre bøger med tekster om at vælge, men novellesamlingerne Jeg begyndte sådan set bare at gå af Kim Fupz Aakeson og af Jesper Wung-Sung er også rigtig gode bud, hvis man holder af korte tekster af gode forfattere.


litteratursiden.dk

d. 14. sep. 2015

af

af

Jan Michael Johansen

d. 14. sep. 2015

’Jeg vælger uden filter’ er en skæv og overraskende samling tekster fra en række af Danmarks hotteste forfattere om valg og afsavn – og en af 2015’s mest forunderlige læseoplevelser. Normalvis læser j...


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 16. sep. 2015

af

af

Janus Neumann

d. 16. sep. 2015