Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Jeg venter i mørket


Beskrivelse


Noveller. Fire makabre historier, der med garanti vil få dit blod til at fryse til is.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. feb. 2015

af

af

Inge Lykke

d. 26. feb. 2015

Høgh og Arvid graver de nyligt døde op på fattigkirkegården. De kommer listende om natten. Den store mur beskytter dem. Høgh finder sin kniv frem. Måske skal han skære en finger af den døde for at få fat i en ring. Til børn fra 9 til 12 år.

Bogen indeholder fire historier: "Kom indenfor", der foregår foran en legetøjsbutik, som man skal passe på med at gå ind i. "Til døden jer skiller" handler om en 19-årig kones mærkelige død. "Kun en pige" foregår under en ulvejagt, og i "Skibskisten" har Eric hyret et skib, så han kan komme ud at lede efter fantastiske skatte. Bogen er første bind i en ny gyserserie: "666". Bagerst i bogen er en del sorte sider, hvor forfatteren fortæller, hvordan han finder inspiration i virkeligheden til at skrive historierne. Hver fortælling indledes med en sort side. Der er to illustrationer til hver historie. Man får historiske oplysninger om fattiggården og slavehandlen.

Alle historierne er gysende og uhyggelige. Spændingen bygges langsomt op og kulminerer til slut. Illustrationerne er detaljerede sorte tuschtegninger.

Bogen kan sammenlignes med Benni Bødkers bøger i serien: "Sagen om -" fra 2008, fx Den hvide zombie. Den nye bog er også lix 23.


Weekendavisen

d. 24. juli 2015

af

af

Stine Reinholdt Hansen

d. 24. juli 2015


Børn & bøger

Årg. 68, nr. 6 (2015)

af

af

Anette Grønholt Andersen

Årg. 68, nr. 6 (2015)