Bøger / skønlitteratur / roman

Jeg vil give dig verden


Beskrivelse


Historisk roman fra 1000-tallets Barcelona, hvor to unge mænd af vidt forskellig herkomst kæmper for kærlighed, velstand og retfærdighed.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. sep. 2010

af

af

Lone Krøgh

d. 22. sep. 2010

Bredt anlagt historisk roman fra den tidlige middelalders Barcelona. Oplagt til de læsere, der efterspørger mere a la Ken Follett, og som kan håndtere en detaljeret handlingsgang og mange hundrede sider.

Første roman på dansk af den spanske forfatter (f. 1931), der igennem 861 sider leder historisk interesserede læsere rundt i Barcelona i midten af det 11. århundrede. Handlingen er inspireret af virkelige personer og er en smule kompliceret med et væld af sidehandlinger og et mylder af bipersoner, som en slægtstavle og en personoversigt forsøger at holde rede på. Der er to hovedpersoner, en ung fattig mand fra landet og en adelsmand, som forelsker sig i en gift kvinde fra en anden indflydelsesrig adelsslægt, lever livet fuldt ud, hvad det måtte medføre af forelskelse, passion, kærlighed, jalousi, venskab, fjendskab, misundelse, forræderi, had, hævn, magt, handel og krige, og det hele er skildret med mange detaljer. Jeg har haft lidt svært ved at skelne nogle af de spanske navne og de forskellige slægter fra hinanden, men alt i alt har jeg været godt underholdt.

For læsere af historiske romaner af Ken Follett, Ildefonso Falcones, Edward Rutherfurd og måske også af Carlos Ruiz Zafón.

Farverig og bredt anlagt historisk roman fra det 11. århundredes Barcelona. Det er udmærket underholdning, men uden at komme på højde med Ken Follett, som den i øvrigt kan anvendes på linje med.


litteratursiden.dk

d. 18. okt. 2010

af

af

Arne Larsen

d. 18. okt. 2010

Farverig og underholdende historisk roman i stil med ’Jordens søjler’ og ’Havets katedral’ Fortællingen skildrer Barcelona og egnene omkring Pyrenæerne i 1000-tallet, en periode præget af et utal af s...