Bøger / skønlitteratur til børn / pegebøger

Jeg vil ikke - ha' børstet tænder!


Beskrivelse


Billedbog. Anna vil ikke have børstet tænder. Men hun får det gjort alligevel, og bagefter børster hun også fars og bamses tænder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. juni 2014

af

af

Marianne Agger

d. 16. juni 2014

To nye, søde bøger om den 2-årige Anna, der helst vil bestemme alting selv. Jeg vil ikke - ha' børstet tænder! og Jeg vil ikke - ha' tøj på! er kvadratiske bøger på 17,5 x 17,5 cm. Forsiderne er i stærke pangfarver og viser den stædige Anna og hendes tøjdyr. Bøgerne er til de mindste børn fra 18 måneder.

Illustrator, Runa Steppinge, har lavet tegninger til Rørbæks letlæsningsbøger om Mik samt billedbogen Pepitas tudetur af Gernes. Teksterne i bøgerne her er skrevet af Gitte Ladefoged. I Anna vil ikke - ha' børstet tænder! stritter Anna imod, da far kommer med tandbørsten. Anna får dog børstet tænder, så hun kan vise bamse, hvordan det foregår. Bagefter børster Anna fars og bamses tænder. I Jeg vil ikke - ha' tøj på! skal Anna i børnehave, men hun vil lege gemmeleg først. Annas mor siger, at nu skal hun have tøj på, og det hjælper, da mor laver en tøjmand på gulvet af alt tøjet. To sjove og velfungerende fortællinger, hvor billedsiden spiller godt sammen med den mundrette tekst. Der er meget liv i både Anna og alle de forskellige tøjdyr. Tegnestilen minder lidt om Mette-Kirstine Baks.

Lignende serie-bøger er fx Fauerbys serie om Mette. Bøger om samme emner for målgruppen er bl.a. Aakesons Lili børster tænder og Bies Nej! siger lille Rosa.

De fleste børn og voksne kender det med, at det er træls at få børstet tænder og få tøj på. Her er to gode bøger om de konfliktfyldte situationer, der beskrives i en hyggelig og humoristisk tone.