Bøger / skønlitteratur til børn / billedbøger

Jeg vil ikke vaske hænder!


Beskrivelse


Håndvask er vigtigt, selv når man er en lille prinsesse. Hun vil dog have en forklaring på, hvorfor hun hele tiden skal vaske hænder. Den får den lille prinsesse af stuepigen, og forklaringen er fuld af farlige bakterier og virus.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. maj 2020

af

af

Helle Laursen

d. 26. maj 2020

Bittesmå bakterier, baciller og virus sidder på hænderne, så håndvask er vigtigt, også for prinsesser. Men den lille prinsesse synes, hun vasker hænder hele tiden, og kan ikke forstå hvorfor. Det giver bogen alle små prinsesser og prinser en forklaring på. For 3-5 år.

Den lille prinsesse er så træt af, at hun hele tiden bliver bedt om at vaske hænder. Hun skal vaske, når hun har været ude og lege, inden hun spiser og når hun har været på potten. "Hvorfor?" spørger hun igen og igen. Den lille prinsesses stuepige giver til sidst en malerisk forklaring på, hvorfor de bittesmå bakterier, baciller og virus skal vaskes af. Endnu en billedbog i serien om den lille prinsesse. Illustreret og skrevet af Tony Ross. Bogen er nyoversat og er tidligere udkommet i 2001 med titlen Vask dine hænder!Prinsessen vasker hænder! og i 2002 med titlen Prinsessen vasker hænder!. Formatet er 28x25 cmDen lille prinsesse er så træt af, at hun hele tiden bliver bedt om at vaske hænder. Hun skal vaske, når hun har været ude og lege, inden hun spiser og når hun har været på potten. "Hvorfor?" spørger hun igen og igen. Den lille prinsesses stuepige giver til sidst en malerisk forklaring på, hvorfor de bittesmå bakterier, baciller og virus skal vaskes af. Endnu en billedbog i serien om den lille prinsesse. Illustreret og skrevet af Tony Ross. Bogen er nyoversat og er tidligere udkommet i 2001 med titlen Vask dine hænder! og i 2002 med titlen . Formatet er 28x25 cm.

Det handler om håndvask i denne historie med den lille prinsesse. Det er i øjeblikket højaktuelt, men god håndhygiejne er egentlig en eviggyldig problematik for alle, både børn og voksne. Som i de andre fortællinger om den lille prinsesse er tegningerne sjove og livlige. Teksten er kort og dialogbåret, og bogen kan bruges til gode snakke om bakterier, baciller, virus og håndvask, sammen med forældre eller i børneinstitutionen.

Ella og klubben stopper Smitten handler også om, hvorfor det er vigtigt med håndvask.


litteratursiden.dk

d. 6. okt. 2020

af

af

Annie Christensen

d. 6. okt. 2020

Genoptrykt billedbog formidler et højaktuelt emne omkring hygiejne og vigtigheden af hyppig håndvask. Tony Ross’ serie ’Den lille prinsesse’ kendes både fra en lang række billedbøger og tegnefilm. ’J...