Bøger / faglitteratur / erindringer

Jeg ville have sagt det, hvis - : om seksuelt krænkede børn


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. aug. 2017

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 21. aug. 2017

Håndbog om hvordan man arbejder med opsporing, underretning og anmeldelse af seksuelt misbrug og krænkelse af børn og unge. For dem, det er gået ud over, for deres pårørende og støttepersoner, for fagligt involverede og studerende.

Hvordan forbereder man skånsomt og pædagogisk ordentligt børn på, at seksuelle overgreb kan forekomme? Hvordan skal man reagere, når man får færten af et seksuelt misbrug, både i forhold til barnet og til myndigheder? Bogen fortæller om hensigtsmæssigt fremgangsmåde i forhold til aldersgruppe og om relevante myndigheder, rådgivninger og andre, man kan henvende sig til. Fagpersoners erfaringer fortælles på skift med beretninger fra misbrugte børn, kaldet livseksperter. Bogens sidste del er en opslagsdel, hvor kapitlerne om de forskellige aldersgrupper er struktureret på samme måde. Der er et afsnit med vejledning, henvendt til børn. Desuden liste over rådgivnings- og behandlingssteder, forslag til gode bøger og film samt liste over litteratur, anvendt i bogen.

Zornigs ligefremme sprog gør det svære emne tilgængeligt for den hidtil bredeste målgruppe af voksne i forbindelse med støtte til krænkede børn. Den hidtil bredeste håndbog om emnet.

Overgreb mod børnSeksuelle overgreb mod børn og ungeHåndbog om hjælp til børn og unge gennem dialog og samarbejde med forældreneOm forebyggelse af seksuelle overgreb mod børn, Seksuelle overgreb mod børn og unge, Håndbog om hjælp til børn og unge gennem dialog og samarbejde med forældrene og Om forebyggelse af seksuelle overgreb mod børn er lidt ældre vejledninger til fagpersonerOvergreb mod børn, , Håndbog om hjælp til børn og unge gennem dialog og samarbejde med forældrene og Om forebyggelse af seksuelle overgreb mod børn er lidt ældre vejledninger til fagpersonerOvergreb mod børn, Seksuelle overgreb mod børn og unge, og Om forebyggelse af seksuelle overgreb mod børn er lidt ældre vejledninger til fagpersonerOvergreb mod børn, Seksuelle overgreb mod børn og unge, Håndbog om hjælp til børn og unge gennem dialog og samarbejde med forældrene og er lidt ældre vejledninger til fagpersoner.


Sygeplejersken

Årg. 118, nr. 3 (2018)

af

af

Hanne Lindhardt (sundhedsplejerske)

Årg. 118, nr. 3 (2018)