Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Jens og Liv på is


Beskrivelse


Far fortæller sine tvillinger, hvor god han er til at løbe på skøjter, men han kan desværre ikke bevise det, da skøjterne er alt for små. Men så kommer fars ven og låner ham sine. Lidt synd for far - for han er ikke god til at løbe på skøjter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 2015

af

af

Jesper Holtoug

d. 12. okt. 2015

Der er åbnet en ny skøjtebane, som far giver Liv og Jens lov til at prøve. Desværre har de kun penge nok til at leje ét par skøjter. Jens og Liv kan skiftes, men der er ikke skøjter til far. Ærgerligt, at far ikke kan vise, hvor dygtig han er på skøjter. Sjov bog for de 5-7-årige.

En realistisk fortælling i seriens næst-letteste kategori, nemlig "Lydret Dingo" med 2 prikker. Enkelt sprog, kun få linjer på hver side og mange billeder. 61% af ordene er lydrette - resten er lydnære.

En fin og ganske charmerende, lille fortælling om Jens og Livs far, der praler lidt for meget, men bliver indhentet af skæbnen og afsløret på det pinligste. En stilfærdig historie set i børneperspektiv - det er altid sjovt, når de voksne afslører sig selv som temmelig barnlige. Anna Grandt-Nielsens stregtegninger er enkle, fine og fulde af charme - og de understøtter på bedste vis læseprocessen for ny-læseren.

Der findes mange andre fine, hverdagsrealistiske historier for begynderlæserne. Historien om Jens og Liv har samme tone og humor som Maria Rørbæks tidligere lydrette seriebøger om Mik.