Bøger / skønlitteratur / roman

Jens og Marie : en genforeningsroman


Beskrivelse


Danmark tabte Slesvig og Sønderjylland til Tyskland i 1864 og det fik mange samfundsmæssige konsekvenser. På trods af disse blev redaktøren for Flensborg Avis Jens Jessen og den danske overklassekvinde Marie Fibiger gift.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2019

af

af

Sanne Mendel

d. 25. sep. 2019

Underholdende og interessant roman om Sønderjyllands genforening med Danmark efter at være blevet tabt til Tyskland i krigen i 1864. For læsere som holder af romaner som skildrer historiske, danske begivenheder.

Danmark taber Slesvig og Sønderjylland til Tyskland i krigen i 1864. Der er mange samfundsmæssige konsekvenser af tabet og redaktøren for den tyske avis Flensborg Avis, Jens Jessen, kæmper for, at Flensborg kan blive genforenet med resten af Danmark. Det betyder bl.a. flere fængselsstraffe for Jessen. Han forelsker sig i kvinden Marie Fibiger fra Frederiksberg og de bliver gift i 1887, på trods af at hun tilhører det intellektuelle borgerskab og han er fra et patriotisk konservativt miljø. Det er en dokumentarisk roman og den er baseret dels på fakta og dels på fiktion.

Velskrevet roman som gør læseren nysgerrig på at vide mere om krigen i 1864 og på genforeningen.

Ønsker man at læse anden roman fra omtrent samme tidsperiode om krigen i 1864, kan Hanne Reintofts roman Nu er det længe siden anbefales.


litteratursiden.dk

d. 5. feb. 2020

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 5. feb. 2020

De historiske kendsgerninger danner en naturlig baggrund for den levende og nuancerede personbeskrivelse i Linda Lassens dokumentariske roman. Linda Lassen har skrevet flere historiske romaner. Denne ...


Jyllands-posten

d. 19. jan. 2020

af

af

Lars Ole Knippel

d. 19. jan. 2020