Bøger / skønlitteratur / roman

Jens Petersens forlængede forår


Beskrivelse


Jens er blevet enkemand, men har problemer med at løsrive sig fra fortiden og sin kone Marie. Da Maries dagbog dukker op, tvinges han til at kigge på sit liv i et nyt lys.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. mar. 2020

af

af

Michael Linde Larsen

d. 5. mar. 2020

Efter et langt ægteskab har Jens mistet sin kone Marie. Hun var den styrende i forholdet, og pludselig skal han selv finde ud af et liv. Kan man det som snart 80-årig? Og hvad gemmer Maries dagbog på af hemmeligheder? En fin, lille bog som henvender sig til en ældre målgruppe.

Selv om Marie er død har Jens stadigvæk hendes stemme siddende i hovedet. Hun vidste altid bedst. Men da han finder Maries dagbog åbner der sig en bog af hemmeligheder fyldt med bl.a afpresning, psykisk sygdom og en uforløst kærlighed. Jens tvinges til at kigge tilbage på sit liv med nye øjne, samtidig med at han skal finde sine egne ben at stå på som enkemand. Det er forfatterens romandebut.

Godtager man præmissen om den lidt naive Jens, og den dominerende Marie, som fx flere gange kommer hjem med gratis biler, så er det en fin, lavmælt fortælling om en mand i sit livs efterår. Men en mand som måske stadigvæk har et liv tilbage. Sproget er ligetil, og der er en fin spænding hele bogen igennem som fastholder læseren i ønsket om at finde ud af sandheden om Jens og Marie. Det er en bog med en blanding af hygge og en stille spænding.

Agathe af Anne Cathrine Bomann har samme tema, men er skrevet i en lidt mere velkomponeret og mere stram form.