Bøger / skønlitteratur / roman

Jernblod


Beskrivelse


Kvällspressens papirudgave skal lukkes. Samtidig følger Annika en mordsag i retten, og hendes søster er forsvundet. Eneste livstegn er en sms: Annika, hjælp mig! Det fører Annika tilbage til sin barndomsby, mens hun kæmper mod sine indre dæmoner.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. aug. 2015

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 10. aug. 2015

Den 11 bog i serien om Annika Bengtzon - og det bliver desværre også den sidste. Seriens læsere vil ikke blive skuffet i denne bog, hvor Annika bl.a. skal gøre op med sin fortid.

Vi har fulgt Kvällspressens journalist Annika Bengtzon, siden hun blev ansat på avisen som journalistelev. Nu står papirudgaven foran lukning, og hele den journalistiske verden vil ændre sig. Samtidig med at Annika følger en mordsag i retten, er hendes søster Birgitta forsvundet. Det eneste livstegn fra søsteren er en sms med ordene: Annika, hjælp mig! Det fører Annika tilbage til sin barndomsby, hvor hun bliver nødt til at komme overens med sin komplicerede fortid. Hun danner stadig par med sin ex-mands chef, og balancerer mellem at få en sammenbragt familie til at fungere - og samarbejde med ex-manden Thomas omkring børnene -, finde sin søster og passe sit job, samtidig med hendes indre dæmoner vokser sig større.

Marklund formår at få spundet nogle ender med de tidligste romaner om Annika. Det hænger fint sammen, og denne sidste bog i serien er helt på linje med resten, hvad angår spændingsniveau og balancen mellem privatlivet og krimidelen. Forfatteren har sin trofaste læserskare, der uden tvivl straks vil kaste sig over denne sidste del af serien om Annika.

Serien kan sammenlignes med andre nordiske, måske primært svenske, krimidronninger som Mari Jungstedt, Viveca Sten og Camilla Läckberg.


litteratursiden.dk

d. 16. sep. 2015

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 16. sep. 2015

Dronningen af den skandinaviske femi-krimi, Liza Marklund, afslutter serien om Annika Bengtsson med en ualmindelig spændende og ganske troværdig krimi, som opsamler de sidste 11 bøgers spor. Med ’Jern...


Jyllands-posten

d. 27. sep. 2015

af

af

Lars Ole Sauergberg

d. 27. sep. 2015


Berlingske tidende

d. 13. sep. 2015

af

af

Merete Reinholdt

d. 13. sep. 2015


Politiken

d. 13. sep. 2015

af

af

Mette Højbjerg

d. 13. sep. 2015


Weekendavisen

d. 18. sep. 2015

af

af

Morten Hesseldahl

d. 18. sep. 2015