Bøger / faglitteratur / rejseførere

Jerusalem


Beskrivelse


En række personlige skildringer om seværdigheder og livet i Jerusalem.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. apr. 2014

af

af

Kirsten Emdal

d. 1. apr. 2014

Denne bog kan både bruges af den rejsende, som planlægger en ferie til Jerusalem og til den, som blot er interesseret i byens spændende kultur og historie.

Bogen ligger i tilrettelæggelse og udstyr i forlængelse af de øvrige i serien Vide verden. De 13 essays er alle skrevet af personer, som på en eller anden måde er knyttet til Jerusalem - enten fordi de selv er af jødisk afstamning eller fordi de har rejst/boet i byen. Det er 13 meget forskellige indlæg om hver sit emne, men alle meget kompetente. Jeg kan nævne Heidi Lauras spændende beskrivelse af de forskellige slags jøder, og hvordan det kan ses i deres påklædning. Poul Joachim Stenders "Smagværdigheder" er også en spændende intro til byens gastronomi, smage og dufte. Michael Bach Henriksen (som også er én af de eksterne redaktører) giver os en spændene rejse i forfatternes fodspor. Af øvrige essayforfattere kan nævnes Pia Tafdrup, Naser Khader, Martin Krasnik og Herbert Pundik. Hvert essay indledes med en kort beskrivelse af forfatteren og afsluttes med noter. Bagerst i bogen register, samlede noter, tidslinje og kort.

Der findes ikke meget rejselitteratur til Jerusalem på dansk. Denne bog er til dem, som vil vide mere om byen, end det man kan læse i Turen går til Israel & Palæstina, 2014.

En fantastisk velskreven indgang til byen Jerusalem. På trods af bogens kedelige og prunkløse udseende, så er det en bog man sluger fra første side.


litteratursiden.dk

d. 29. mar. 2019

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 29. mar. 2019

Jerusalem har status som hellig by for både jøder, kristne og muslimer, fordi den huser centrale helligdomme for alle tre religioner. Byen er udråbt til hovedstad for både Israel og den Palæstinensisk...


Kristeligt dagblad

d. 4. apr. 2014

af

af

Adam Holm

d. 4. apr. 2014


Weekendavisen

d. 18. juli 2014

af

af

Flemming André Philip Ravn

d. 18. juli 2014