Bøger / faglitteratur / biografier

Jesper Kleins liv og Lykke


Beskrivelse


Portræt af skuespilleren og komikeren Jesper Klein (f. 1944) herunder om det lange og lykkelige samliv med skuespilleren Lykke Nielsen, der døde i 2006.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Conni Boll Christensen

2007

Interviewbog om skuespiller, tekstforfatter og entertainer Jesper Kleins liv og karriere for lånere, der holder af at læse om kendte, farverige og/eller politisk ukorrekte personligheder.

Forfatteren Flemming Chr. Nielsen, der har skrevet flere biografier og avisjournalisten Ove Nørhave opruller en nogenlunde kronologisk beskrivelse af en lang og mangfoldige karriere, der spænder fra humoristiske radioudsendelser over medvirken i den musikalske trio Klyderne til pragtskuespilpræsentationer i filmene Balladen om Carl-Henning og Skønheden og udyret til folkekære roller i julekalendere senest som rigsarkivar Birger Bertramsen. Det er mest Jesper Klein, der selv har ordet, hvor han fortæller om en plagsom skoletid, oplevelser på de mange skrå brædder, om sin kamp mod fx Øresundsbroen, Metroen og Irak-krigen og de 37 lykkelige år med skuespilleren Lykke Nielsen, som døde af kræft i 2006. Uden sentimentalitet fortælles om hustruens sygdom og død og livet nu, som for allerførste gang leves alene. Bogen indeholder også små anekdoter og skudsmål fra venner, kolleger og familie. Indeholder enkelte sort/hvide fotos, en filmografi, men intet stikordsregister.

De seneste år er der udgivet flere portrætbøger om markante personligheder. I flæng nævnes Eva Smith, Jane Aamund, Vivi Flindt og Suzanne Bjerrehus, der alle har levet hele liv med både store sorger og store glæder.

Et velfortalt portræt af en af Danmarks mest krøllede hjerner.


Berlingske tidende

d. 30. okt. 2007

af

af

Jakob Steen Olsen

d. 30. okt. 2007


Jyllands-posten

d. 26. okt. 2007

af

af

Johs. H. Christensen

d. 26. okt. 2007Informationer og udgaver