Bøger / faglitteratur / biografier

Jesus - profet, frelser eller rebel?


Beskrivelse


Bogen er et bud på, hvad der sker, når man smider kristendommens og traditionens briller og kigger på Jesus gennem kildekritisk metode. Hvem var han som historisk person? Der ses på hvordan han fremstilles af de enkelte evangelister og på kirkens syn på Jesus.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juli 2011

af

af

Alma Lind Jensen

d. 22. juli 2011

Bogen kan bruges i religionsundervisningen på gymnasiet og højere læreanstalter som fx seminarier. Men den er også for den alment interesserede og helt relevant i folkebibliotekerne.

Bogen er et bud på, hvad der sker, når man smider kristendommens og traditionens briller, og kigger på personen Jesus gennem kildekritisk metode. Bogens første del, som er langt den fyldigste, handler om den historiske person. Hvem var han? Det er ikke lykkedes mig at finde et entydigt svar på dette spørgsmål i bogen, men den trækker mange interessante perspektiver op, som går udenom de traditionelle fortolkninger fra bebudelsen og frem til disciplenes reaktion efter hans død. 2. del kigger på, hvordan han fremstilles af de enkelte evangelister, mens 3. del beskæftiger sig med kirkens syn på Jesus. Flotte kunstgengivelser og god, overskuelig opsætning. Forfatteren er gymnasielærer og har oprindeligt samarbejdet med professor Per Bilde fra Århus Universitet omkring stoffet.

Per Bilde: Den historiske Jesus, 2008 er udsprunget af den samme forskningsstof. Men den historiske Jesus er søgt indkredset i mange værker som i Jesus - jøde, rebel, gud? også fra 2008.

Bogens forside viser Torino-ligklædet, som set på afstand viser et tydeligt ansigtsbillede, mens det tæt på opløses i pigmentspor på hør. Et billede på bogens projekt. De skriftlige overleveringer rummer tolkninger, men også spor af den virkelige Jesus. Bogen forfølger disse spor.


Kristeligt dagblad

d. 4. aug. 2011

af

af

Sørine Gotfredsen

d. 4. aug. 2011


Gymnasieskolen

2012, nr. 1

af

af

Hans Jørgen B. Thomsen

2012, nr. 1


Præsteforeningens blad

Årg. 103, nr. 46 (2013)

af

af

Jes Nysten

Årg. 103, nr. 46 (2013)


Religion

2012, nr. 2

af

af

Bodil Heiede

2012, nr. 2