Bøger / faglitteratur / fortolkninger

Jesus : en biografi skrevet af en troende


Beskrivelse


Om Jesu fødsel, død og opstandelse set ud fra de fire evangelier, Paulus og øvrige historiske kilder, men også en beskrivelse af det samfund Jesus befandt sig i.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. apr. 2019

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 10. apr. 2019

Biografi om Jesus skrevet af britiske Paul Johnson, der selv er troende. For voksne kristne og andre med interesse i Jesu person og lære.

Jesusbiografi skrevet af en troende. Oversat og kommenteret via indledning og efterord af den danske historiker Bent Jensen, der selv er opvokset i Indre Mission. Bogen følger Jesus via de fire evangelier, Paulus og øvrige historiske kilder, der har beskrevet Jesus. Bogen beskriver det samfund og den historiske kontekst, Jesus voksede op i, og følger ham fra fødsel til død og opstandelse. Forfatteren tolker i Jesu lære og beskriver en ny udgave af de ti bud udledt af Jesu virke. Bogen indeholder illustrationer af Jesus fortolket af kunstnere fra store dele af verden.

Spændende og velskrevet bog. Bogen er ikke forkyndende, selv om den er skrevet af en troende. Man skal dog overgive sig til præmissen om, at den er skrevet af en troende, da der dels er fortolkninger fra forfatteren, hvor han skriver "jeg tror", og så kommer med sin egen tolkning, og også afsnit, hvor forfatteren forsøger at bevise sandheden af beretninger fra Bibelen, fx historien om at Jesus lavede vand til vin. Bogen er sober, og indledning og efterord er meget oplysende.

JesusJesus beskrives fx også i bøgerne og beskrives fx også i bøgerne og .


Kristeligt dagblad

d. 29. apr. 2019

af

af

Steen Skovsgaard

d. 29. apr. 2019