Bøger / skønlitteratur / roman

Jetlag


Beskrivelse


Ernst har solgt sin virksomhed og er parat til at flytte i nyt hus sammen med hustruen Lizzie, men flytningen giver anledning til et væld af erindringer.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Beth Høst

2008

Bogen er til de læsere, der går efter den ny kvalitetslitteratur, og at den så er dansk er et ekstra krydderi. Den er også til de,, der kan lide tidsbilleder, der nok lige har et twist.

Simon Glinvad havde en forrygende debut i 2005 med Petersborg Express, hvor han viste sig som en stor historiefortæller. Det talent møder vi igen i hans nyeste. Titlen signalerer om en tilstand hos personerne, en forvirring, et tab af fokus i tilværelsen. Historien - og som i forrige er mange vævet sammen, handler om en forvirret familie. Vi har Ernst, hans kone Lizzie, deres sønner Frank og Daniel og så en masse bipersoner, der hver især puffer alle historierne i forskellige retninger. Ernst har solgt sit firma i kødbyen for at gå på pension, Lizzie vil væk fra deres gamle hus og flytte i nyt. De holder dog fast i mængden af ting, der befolker huset, i mængden af erindringer, som popper op, når man mindst venter det. Vi oplever drengenes teenagetid og parrets yngre dage, Ernst knokler ufortrødent, og Lizzie er ukuelig på en måde, der minder om Winnie i Becketts Glade dage. Samme absurditet i hverdagens banaliteter. En af de mest skæve af delhistorierne, er om en pige, der til ære for en besøgende far iscenesætter et hverdagssamliv med en af sønnerne.

Det er svært ikke at tænke på John Irving, samme varme og fabulering.

"Familie, nåde og tilgivelse" må trods skæve vinkler være essensen.


Weekendavisen

d. 25. apr. 2008

af

af

Klaus Rothstein

d. 25. apr. 2008


Berlingske tidende

d. 17. juni 2008

af

af

Mai Misfeldt

d. 17. juni 2008


Børsen

d. 25. apr. 2008

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 25. apr. 2008


Standart

Årg. 22, nr. 4 (2008)

af

af

Simon Hastrup

Årg. 22, nr. 4 (2008)