Bøger / faglitteratur / biografier

JFK100 : bogen om John F. Kennedy 1917-1963


Beskrivelse


Historien om den tidligere amerikanske præsident John Fitzgerald Kennedy (1917-1963) som, 100 år efter han kom til verden, fortsat er et ikon i amerikansk politik.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. apr. 2017

af

af

Louise Hede

d. 27. apr. 2017

I maj 2017 ville den tidligere amerikansk præsident John F. Kennedy være fyldt 100 år. Anders Agner Pedersen har samlet forskellige bidrag fra danske skribenter, der sammen giver et grundigt og omfangsrigt billede af JFK. For læsere af biografier og for folk med interesse i amerikansk politik og historie.

I anledningen af hvad der ville have været John F. Kennedys 100 års fødselsdag i maj 2017, har journalist og forfatter Anders Agner Pedersen stået i spidsen for dette danske værk om JFK. Bogen er opdelt i seks dele omhandlende JFKs familie, hans stab, tiden før Det Hvide Hus, tiden som præsident, som leder af den frie verden og arven og myten om ham. Bogen indeholder bidrag fra knap 50 danske skribenter, heriblandt Stéphanie Surrugue, Poul Erik Skammelsen, Mogens Lykketoft mv. Indeholder fotos.

Giver et kritisk og uddybende billede af JFK som mand, søn, husbond, politiker og præsident. Selvom bidragene er skrevet af så mange forskellige skribenter, er der minimalt med overlap og gentagelser, hvilket må tilskrives Agner Pedersens redaktør-arbejde med bogen. Alt i alt en velarbejdet og godt researchet bog om manden og myten JFK.

Kennedys største taler -Præsidentportrætter er også oplagt at læse. Det samme gælder Præsidentportrætter. Bøgerne har Anders Agner Pedersen som hhv. forfatter og redaktørKennedys største taler - er også oplagt at læse. Det samme gælder . Bøgerne har Anders Agner Pedersen som hhv. forfatter og redaktør.


Kristeligt dagblad

d. 10. maj 2017

af

af

Per Stig Møller

d. 10. maj 2017