Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ji


Beskrivelse


Kinesiskfødte Ji får et chok, da hendes adoptivmor bliver gravid. Hun betror sig til klassens nye pige Tammy, men det bryder bedsteveninderne Ane og Jose sig slet ikke om.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. maj 2010

af

af

Pia Boisen Michelsen

d. 21. maj 2010

Bind et og to af ny dansk tweens-serie for piger fra 10 år om fire veninder i 5. klasse.

I den første bog får kinesiskfødte Ji et chok, da hendes adoptivmor bliver gravid. Frygten for at være næstbedst trænger sig på, og hun betror sig til den nye pige Tammy, som veninderne Jose og Ane ikke kan lide. Anden bog handler om den populære Jose, som savner sin bortrejste mor. Jose melder sig til tv-programmet Stjerneskud sammen med Anes papbror. Den konstellation bryder Ane sig bestemt ikke om. Flot og velskrevet tweens-serie om tiden lige før puberteten, hvor man både kan fjolle, tænke dybe tanker, sove med sovedyr og forelske sig. Pigerne er skildret levende og troværdigt, og forfatteren har en god forståelse af målgruppens sociale dynamik. Sproget er fint og flydende og varierer fra bog til bog, da pigerne taler og tænker forskelligt. Der er planlagt fire bind i serien, hvor de to sidste handler om Ane og Tammy. Den 23-årige forfatter debuterede i 2009 med Hjerte i vente og har udgivet et par børnebøger siden da. Bogen er lækkert indbundet med en tapetlignende baggrund og tegnede portrætbilleder af pigerne.

En vedkommende og underholdende serie, som med sine nuancerede tweens-portrætter og jordnære hverdagsrealisme henvender sig til læsere af fx Dem fra sjette.

Ny dansk kvalitetsserie for 10-12-årige piger, hvor både sprog, handling og personkarakteristik er helt i top.