Bøger / skønlitteratur / roman

Jihadbruden : ny spændingsroman


Beskrivelse


Daniel Vest er sognepræst med en fortid i frømandskorpset. Han påtager sig at hente en 15-årig dansk pige, som er rejst til Syrien for at gifte sig med en leder af Islamisk Stat.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2018

af

af

Jens Rasmussen

d. 16. okt. 2018

Daniel Vest er sognepræst med en fortid i frømandskorpset. Han påtager sig at hente en 15-årig dansk pige, som er rejst til Syrien for at gifte sig med en leder af Islamisk Stat. For overvejende mandlige læsere af spændingsbøger med højt tempo.

Sognepræsten Daniel Vest har en hjemmeside, hvorfra han under kodenavnet Poseidon hjælper folk i nød. Han kontaktes af en mor fra Aarhus, hvis datter Mathilde er rejst til Raqqa i Syrien for at gifte sig med krigsherren Omar fra Islamisk Stat. Dette er 1. del af en ny spændingsserie om Daniel Vest. Ifølge en artikel i Ekstra Bladet har forfatteren Jens Strandbygaard kontaktet IS-sympatisører på det mørke net i sin research til bogen.

Der er fuld tryk på fra start til slut, og det er da også actiondelen, der er bogens force. Volden er ret udpenslet men giver nok en realistisk skildring af livet i Islamisk Stat. Daniel Vest fungerer i sin dobbeltrolle som præst og selvtægtshelt, mens Jihadbruden Mathilde ikke er så troværdig. Hun kommer til at virke for upåvirket af den mishandling, hun gennemgår. Der er også visse plotmæssige huller, fx får Vest usandsynligt løse tøjler af samfundet. Når det er sagt, er Jihadbruden underholdende, og for en østjysk læser er det en bonus at en del af handlingen er henlagt til Aarhus.

Bogen kan sammenlignes med Lee Childs Jack Reacher-serie og Jan Guillous Carl Hamilton, dog uden at nå op på Guillous niveau MalariaMekkalinjen MekkalinjenBogen kan sammenlignes med Lee Childs Jack Reacher-serie og Jan Guillous Carl Hamilton, dog uden at nå op på Guillous niveau Malaria .