Bøger / skønlitteratur / roman

Jizz : en roman om at elske


Beskrivelse


Hospitalslægen Louis er gift med Carmen, som han har et barn med og et på vej. Til en fest møder han Pernille. De har sex, og det udvikler sig til et stormende kærlighedsforhold. Men Louis elsker for meget - også alkohol.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juli 2014

af

af

Michael Olsen

d. 17. juli 2014

Romandebuten med titlen Jizz er for både mænd og kvinder, men jeg har en fornemmelse af, at forsiden og bagsiden mest vil virke appellerende over for yngre kvinder.

Louis er hospitalslæge, gift med Carmen, som han har et barn med og og som er gravid med deres barn nummer to. Men et eller andet gnaver i Louis, han synes, der mangler noget. Så da han møder den unge studerende kvinde Pernille til en fest, hvor de har sex med hinanden, gribes han af en dyb og nærmest altfortærende forelskelse. Denne forelskelse bliver til en besættelse, der koster Louis sit ægteskab, men han finder sammen med Pernille, og så længe de holder sammen, så kan deres kærlighed overleve alt. Eller kan den? Louis' næsten umættelige trang til alkohol gør det i hvert fald ikke nemt. Jizz er velskrevet og man mærker ikke, det er en debut. Historien er som bogens forside mørk, og som titlen antyder indeholder den en del sexscener. Bogen har en playliste, som man kan lytte til ved at aflæse en qr-kode med sin mobiltelefon. Men musikken er ikke nødvendig for at få noget ud af bogen.

Mænd, kærlighed og alkoholisme er en cocktail, der er set i andre bøger som eksempelvis Skuespilleren der forsvandt, 2010 af Martin Johs. Møller, Anelser og lyse nætter, 2013 af F.P. Jac, Hypertension, 2013 af Karsten Hallstræm og Kristian Rasmussen.

Velskrevet debutroman for mænd og (måske især) kvinder, om en mand, der elsker for meget og for lidt og om at befinde sig i en desperat nedadgående spiral.


litteratursiden.dk

d. 5. nov. 2014

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 5. nov. 2014

Barsk beretning om den altødelæggende kærlighed og lægen Louis’ totale nedtur med sprut og sidespring. Desværre er historien, hvor hjerteskærende den end måtte være, holdt ud i strakt arm. Romandebuta...


Berlingske tidende

d. 16. aug. 2014

af

af

Merete Reinholdt

d. 16. aug. 2014


Jyllands-posten

d. 25. aug. 2014

af

af

Christian Møgeltoft

d. 25. aug. 2014