Bøger / faglitteratur / vejledninger

Jobbet er dit : sådan veksler du samtalen til et job


Beskrivelse


En headhunter og en karrierecoach giver her jobsøgende gode råd om, hvordan man med succes overlever den ofte frygtede jobsamtale og scorer det ønskede job.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. nov. 2020

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 23. nov. 2020

En headhunter og en karrierecoach giver her jobsøgende gode råd om, hvordan man med succes overlever den ofte frygtede jobsamtale og scorer det ønskede job.

Forfatterne står også bag podcast-serien "KarriereSpot", som bl.a. netop handler om, hvad der foregår under en jobsamtale. Erfaringerne herfra har forfatterne med i denne bog. "Lav din research" hedder en første opfordring. I en jobsamtale handler det bl.a. om at vise motivation og handlekraft, og det gør du bedst, hvis du på forhånd kender den virksomhed, du søger job hos bedst muligt. Du skal kende virksomhedens mission, visioner og værdier. Du skal også gøre dig mentalt klar til samtalen og tackle din naturlige nervøsitet. Her er rådene fx "Afmonter negative tanker", "Accepter pauser", "Tal ud fra dig selv" og "Underminer ikke dig selv". Andre overskrifter i bogen er fx "De svære spørgsmål", "Du er kaldt til anden samtale", "Mest anvendte spørgsmål til jobsamtalen" og " Test i rekrutteringen". Sidst er der "20 tips til jobinterviewet online", hvor et par råd fx er "Klæd dig passende", "Afbryd ikke andre og undgå at tale med det samme" og ikke mindst "Lav en test på forhånd". Trine Sangill er headhunter og Dorthe Albæk er karrierecoach.

Forfriskende bog om de ofte frygtede jobsamtaler, som er dejlig "lige-på" og letforståelig, og som klæder enhver godt på til en evt. jobsamtale.

Bredere om jobsøgning findes fx Jobjagt.Informationer og udgaver