Bøger / faglitteratur

Jobs tårer : om gud og det onde


Beskrivelse


Hvis Gud, der er almægtig og god, eksisterer, hvordan kan det onde så eksistere? Tidligere er spørgsmålet forsøgt besvaret ved at forsvare Gud. Forfatteren argumenterer for, at der skal gøres oprør mod denne tænkning: Gud skal ikke forsvares, men anklages.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2009

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 4. nov. 2009

Hvordan kan en almægtig, god Gud tillade det onde. Det er et af teologiens grundproblemer, som Wolf her tager favntag med, og hans argumenter vil interessere fagfolk og især præster, der vel til stadighed har problemer med at forkynde netop dette til deres menigheder.

Problemet kendes som teodicétænkning, og er konkret formuleret af Leibniz, men det er i sin oprindelse gammelt som filosofien selv. Traditionelt forsøger teodicétænkningen at fratage Gud ansvaret for det onde med forskellige argumenter. Wolf nærmer sig problemet fra en ny side og går lige til sagen: Det onde er Guds ansvar, og det er ikke op til os at forsvare Gud. Wolf er lektor på Københavns Universitet og har et bredt teologisk/filosofisk forfatterskab bag sig. Han er en skarp tænker med et klart teologisk afsæt. Stilen er akademisk, og selvom der gøres rede for forudsætningerne, kræver læsningen en solid uddannelsesmæssig baggrund.

Det er et af teologiens store spørgsmål, der her betragtes fra en ny vinkel.

Jakob Wolf forsøger her at komme overens med det ondes eksistens ved at placere ansvaret hos Gud.


Berlingske tidende

d. 15. jan. 2010

af

af

Kathrine Lilleør

d. 15. jan. 2010


Kristeligt dagblad

d. 23. nov. 2009

af

af

Nils Gunder Hansen

d. 23. nov. 2009


Religion

2011, nr. 2

af

af

Lonni Gelsdorf

2011, nr. 2


Dansk kirketidende

Årg. 161, nr. 12 (2009)

af

af

Lars Ottosen

Årg. 161, nr. 12 (2009)