Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Jødedom


Beskrivelse


Jødedommen er en af de ældste religioner i verden. Læs om hvordan jødedommen opstod, om hvordan jøder lever med deres tro, om Moses, Jerusalem og om jødedommen i Danmark.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. aug. 2008

af

af

Hans-Christian Uth

d. 6. aug. 2008

Bogen kan anvendes af 8-10-årige til interesselæsning, undervisning i kristendomskundskab, opgaveløsning og til kurser i faglig læsning. Til sidstnævnte findes som vanligt gratis opgaver.

Først ridses de grundliggende forskelle på jødedom og kristendom op. Herefter fortælles om patriarkerne, Moses og De ti Bud. Synagogen og de hellige skrifter behandles i særskilte kapitler, og de vigtigste helligdage, ritualer og symboler gennemgås. Landet Israel og byen Jerusalem med alle de indbyggede konflikter omtales, og til sidst fortælles kort om jødedom i Danmark. Teksten er som vanligt to-spaltet og verssat, og sammensatte ord er forsynet med delestreger. Der anvendes ikke billedtekster, idet alle illustrationer har en fin sammenhæng med brødteksten. Illustrationerne er en kombination af farvefotos og farvelagte tegninger, som både støtter læsningen og inspirerer. Bogen rummer de nødvendige serviceafsnit: indhold, stikord og litteraturliste. Litteraturlisten rummer i sagens natur kun titler, som er egnede for noget ældre børn.

Til aldersgruppen findes ikke tilsvarende bogligt materiale. For de lidt ældre har bibliotekerne derimod et righoldigt udbud af titler. I forlagsserien er i øvrigt tidligere udkommet: Islam , Kristendom og Nordiske guder.

Bogen giver et fint indblik i, og overblik over, jødedommens historie og praksis, og den vil uden tvivl virke inspirerende på målgruppen.


Børn & bøger

Årg. 61, nr. 8 (2008)

af

af

Kurt Kristensen

Årg. 61, nr. 8 (2008)