Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Jødedom


Beskrivelse


Indhold: Jødedom ; Hvordan bliver man jøde ; Begyndelse ; Udbredelse ; Et folk, et land, en historie ; Retninger ; Læreren Moses ; Billeder af Moses ; Andre lærere ; Bøger ; Etik ; Fortællinger ; Berømte helligsteder ; Lokale helligsteder ; Symboler ; Helligdage ; Livets store begivenheder ; Jødisk hjælp ; Jødedom til hverdag ; Berømte jøder ; Jødedommens historie i Danmark ; Jødedommen i verden I Jødedom kan eleverne læse om jødedommens begyndelse og udbredelse i verden og om profeterne. Bogen fortæller også, hvordan jøder praktiserer deres religion. Til Jødedom er der udarbejdet opgaver til faglig læsning på seriens hjemmeside.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. apr. 2013

af

af

Mads Overmark

d. 17. apr. 2013

Bogen henvender sig til børn fra 4. til 6. klasse. Den kan bruges som en del af arbejdet med jødedommen i klassen, som en del af et projektarbejde eller til interesselæsning i fritiden. Endelig kan den anvendes til et fagligt læsekursus. Svage læsere i de ældre klasser kan også have gavn af materialet. De fleste børn i målgruppen vil sikkert have behov for nogen voksenhjælp til at uddrage det væsentlige og perspektivere teksten.

Helle Hinge har skrevet flere gode bøger om verdens religioner til serien De store fagbøger. Jødedom holder standarden som et velegnet materiale til elever på skolens mellemste trin. Efter nogle små smagsprøver får læseren en gennemgang af troen fra Abraham og Moses frem til moderne jøder i Danmark. Undervejs bliver hun blandt andet præsenteret for overgangsriter, hellige bøger og steder samt religionens etik. Hun får også en oplevelse af et folk der har gennemlevet talrige forfølgelser. Teksten bør ikke give anledning til problemer for målgruppen, og der er faktabokse med forklaringer. Den er ledsaget af farvefotos samt gengivelser af malerier og tegninger. De er spændende og dramatiske og velegnede til arbejde med førlæsning og til at repetere indholdet. Mod betaling kan der hentes opgaver på forlagets hjemmeside.

Bogen ligner de andre bøger om religion i serien. Den første bog om jødedom, 2009, og Toraen og jødedommen, 2004 er andre titler om emnet.

En rigtig fin gennemgang til skolens mellemtrin.