Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

Jørgen, dragen og prinsessen


Beskrivelse


Billedbog om den lille klodsede mus Jørgen, som kun er god til en eneste ting. Og det er at skræmme drager væk fra prinsesser!

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Elisabeth Bennetsen

2007

En sød billedbog med en finurlig pointe. Bogen er en opfølger eller modstykke til Jørgen og dragen, 2002 og kan læses op for børn mellem 4 og 7 år. Den dramatisk forside med en farlig drage skal nok lokke læsere til.

En meget engelsk billedbog, som tager tråden op fra Jørgen og dragen, der handlede om en drage, som var frygteligt bange for mus. Her hører vi mere om musen, som er en lille forsagt og uheldig mus, der ikke er god til noget som helst. Altså lige bortset fra en ting: at gøre drager bange, så de ikke kan snuppe prinsessen, mens hun har travlt med at vande blomster. Og hedligvis er hun rigtigt god til at servere te og ristet brød bagefter. Dette er fortalt i en superkort tekst og store flotte billeder med både dramatik og vingesus i en elegant og sikker streg og en gnistrende og bjergluftklar farvelægning. Christopher Wormell har lavet mange andre billedbøger fx Den triste konge (06/49).

Billedbogen hører hjemme i den ret store genre af billedbøger, der vender lidt op og ned på noget, som ellers skal være uhyggeligt, fx Aakesons Så er det godnat (96/03).

Det er en rigtig sød og lun billedbog med en letforståelig historie, hvor den gradvist stigende spænding ikke så meget ligger i den korte tekst, som i de flotte illustrationer med den grumme drage, der langsomt kommer nærmere og nærmere.