Bøger / skønlitteratur til børn / billedbøger

Jørgen Pingvin bygger noget, der kan flyve meget højt


Beskrivelse


Jørgen Pingvin elsker at være kreativ og bygge ting. En dag beslutter han sig for at bygge en raket. Men hvordan får han den til at flyve? Billedbog for børn fra 4 år.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juni 2022

af

af

Stine Veisegaard

d. 3. juni 2022

Jørgen Pingvin elsker at være kreativ og bygge ting. En dag beslutter han sig for at bygge en raket. Men hvordan får han den til at flyve? Billedbog for børn fra 4 år.

Første og anden del i en ny serie om Jørgen Pingvin, som elsker at være kreativ. I "Jørgen Pingvin bygger noget, der kan flyve meget højt", bygger Jørgen en raket af pap, så han kan besøge sin familie rundt omkring i verden. Men da raketten kan ikke bruges til noget uden en motor, kravler han højt op i et træ og kaster sig ud fra en gren for flyve op i luften derfra. Heldigvis sker der ham ikke noget. I "Jørgen Pingvin bygger en hund, der hedder Arne" bygger Jørgen en hund af pap, som han forestiller sig er levende. Men en dag i parken går det helt galt, og Jørgen må sande, det var godt, det kun var en fantasi-hund. Med illustrationer i farver.

Bøgerne er hyggelige, fyldt med humor og historierne er handlingsmættet. Ingen tvivl om, at de nok skal blive populære. Bogens illustrationer, som er i retro-stil, er udtryksfulde og morsomme og understøtter historierne på bedste vis. Det er tydeligt, at den kendte tegner Jørgen Clevin er forbilledet for hovedpersonen Jørgen Pingvin. Både tøjstil og farver er de samme, som man husker Jørgen Clevin fra de mange tv-programmer fra 1950'erne og frem.

Fanni modellerer en robotMere sjov med Alfons Åberg handler også om byggeri og fantasi, men er for mindre børn. Mere sjov med Alfons Åberg handler om en dreng, der leger, han bygger en helikopterFanni modellerer en robot handler også om byggeri og fantasi, men er for mindre børn. handler om en dreng, der leger, han bygger en helikopter.


litteratursiden.dk

d. 13. juni 2022

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 13. juni 2022

Jørgen Pingvin kan slet ikke lade være at bygge - han er både modig, vedholdende og helt uimodståelig. Denne gang er Jørgen Pingvin blevet inspireret af et program om rumraketter, der i høj fart kan ...