Bøger / skønlitteratur / roman

Joes bog


Beskrivelse


Joe Goffman har med sin succesombruste debutroman "Bush Falls" fornærmet en stor del af indbyggerne i sin hjemby, og han står til tæsk, da han efter 17 års fravær vender hjem til sin fars dødsleje. I Bush Falls venter også hans fortid på ham.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. sep. 2016

af

af

Grethe Lorentzen

d. 7. sep. 2016

En charmerende og vittig kollektivroman om en mand, som bliver konfronteret med sin fortid i en lille by i Amerika. Til læsere af humoristiske romaner om livets dystre, eksistentielle temaer.

Joe Goffman har skrevet en satirisk og afslørende bestsellerroman om sin hjemby Bush Falls, som har skaffet ham fjender. Efter 17 års fravær vender han som 34-årig hjem til sin fars dødsleje, og indbyggerne i Bush Falls er ivrige efter at fortælle ham, hvad de mener om ham. Han står også ansigt til ansigt med en uafsluttet fortid og ungdom i form af vennerne Sammy og Wayne, og ex-kæresten Carly, som han ikke er holdt op med at elske. Han bliver også konfronteret med sin ungdoms fejltagelser og flugt fra ansvar. Jonathan Tropper (f. 1970) har skrevet 6 romaner, hvoraf 2 nu er oversat til dansk.

En vittig, stemningsmættet og satirisk coming-of-age roman, som forgår i den hykleriske amerikanske flække Bush Falls. Her bliver den sympatiske og vittige, men flygtige Joe, konfronteret med de mørke og sødmefyldte uafsluttede sider af sin fortid og ungdom.

JTs første roman på dansk var Syv satans lange dageEmpire Falls. Hans beskrivelse af flækken Bush Falls og dets indbyggere minder om Richard Russos Empire Falls, men med mere humor. Der er noget John Irvingsk over den tiltagende fortættede stemning i beskrivelsen af relationer imellem personerJTs første roman på dansk var Syv satans lange dage. Hans beskrivelse af flækken Bush Falls og dets indbyggere minder om Richard Russos , men med mere humor. Der er noget John Irvingsk over den tiltagende fortættede stemning i beskrivelsen af relationer imellem personer.