Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Johans påskehave : børnebog


Beskrivelse


Johan og mor laver en påskehave og læser sammen historien om Jesu genopstandelse. Højtlæsning for børn i 4-6-års alderen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. feb. 2023

af

af

Irene Gitz Christensen

d. 17. feb. 2023

Johan og mor laver en påskehave og læser sammen historien om Jesu genopstandelse. Højtlæsning for børn i 4-6-års alderen.

En morgen siger Johans mor, at de sammen skal ud og finde ting til en påskehave. Johan ved ikke, hvad en påskehave er, så han får læst historien om, hvad der skete da Jesus døde og genopstod. De finder ting til haven i skoven og ved stranden og køber ind i en butik. Hjemme laver de en påskehave sammen på en bakke, og Johan venter på, at det bliver langfredag. Om søndagen er der pludselig sket noget helt nyt i påskehaven og både mor og Johan kan mærke, at påskedag er en særlig dag.

En enkel historie om påsken, som den højtid, hvor kristne mindes Jesu død og fejrer hans opstandelse. Historien er fortalt i et børnevenligt, kort og koncist sprog, med en helsides illustration i farve på hvert opslag. Illustrationerne er i figurativ og naturalistisk stil og understøtter fint historien. Historiens længde og fortællestil er passende for emnet.

Forfatter Bodil Sangill og illustrator Susanne Lodahl Sigaard står også bag den lignende bog Johans julekrybbePåske. Derudover kan børn læse om påskens traditioner i PåskeForfatter Bodil Sangill og illustrator Susanne Lodahl Sigaard står også bag den lignende bog Johans julekrybbe. Derudover kan børn læse om påskens traditioner i .