Bøger / faglitteratur / biografier

John Høybye - det skal lyde godt : en dialogbog om dirigenten, komponisten, arrangøren, pædagogen og mennesket John Høybye


Beskrivelse


Den danske korkomponist John Høybye (f. 1939) fortæller i samtale om sit mangeårige arbejde med at uddanne børnekorledere tillige med sin indsats som dirigent og arrangør.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. dec. 2018

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 21. dec. 2018

Den danske korkomponist John Høybye fortæller i denne bog om sit mangeårige arbejde med at uddanne børnekorledere tillige med sin indsats som dirigent og arrangør. Relevant for alle korledere og musikskolelærere.

John Høybye blev født på Nørrebro i 1939 og blev som stor dreng meget optaget af korsang. Han blev optaget på Københavns Kommunes Sangskole og kom i Københavns Drengekor. Siden blev han lærer og cand.phil. i musik. Som ansat på Danmarks Lærerhøjskole fik han kontakt med mange musikskolelærere landet over, og de deltog i hans kurser i ledelse af børnekor. Sideløbende arbejdede Høybye med sine egne kor og komponerede nye værker for både voksen- og børnekor. I 2007 blev Høybye fuldtidskomponist og korleder. Han rejser fortsat rundt i ind- og udland som gæstekorleder, blandt andet med udgangspunkt i den række af musikpædagogiske korbøger, han har udgivet. Bortset fra tre nye artikler af Høybye selv, er bogen bygget op på en række samtaler og interview, som musikhistoriker Lars Ole Bonde har forestået.

Det er et af de helt store navne i den nyere danske kortradition, der her fortæller om sin karriere. John Høybye har været en fornyer og er kommet med mange ideer til, hvordan man kan arbejde med børn og kormusik, og det er interessant at læse om.

Else Marie Okkels fortæller også om moderne danske komponister i I danske komponisters værksteder. [Bind] 1. I antologien Børnekor giver en række aktive praktikere gode råd til korarbejdetI danske komponisters værksteder. Bind 1 : Sunleif RasmussenBørnekorElse Marie Okkels fortæller også om moderne danske komponister i I danske komponisters værksteder. [Bind] 1. I antologien giver en række aktive praktikere gode råd til korarbejdet.Informationer og udgaver