Bøger / faglitteratur


Beskrivelse


Introduktion til den engelske filosof John Locke (1632-1704) og hans tanker om de fire temaer: naturtilstanden, ejendomsretten, styreformen og tolerance. Desuden en introduktion til Locke i hans samtid, hans indflydelse i Amerika og hans relevans i dag.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juni 2016

af

af

Sanne Mendel

d. 23. juni 2016

En grundig introduktion til John Lockes politiske principper. Henvender sig til samme målgruppe som de øvrige bøger i serien om "Statskundskabens klassikere" og er på universitetsniveau.

Bogen introducerer fire centrale temaer fra Lockes værker som er henholdsvis hans tanker om naturtilstanden, ejendomsretten, styreformen og tolerance. Derudover har bogen også fokus på Locke i hans samtid og indeholder uddrag fra to af hans hovedværker Anden afhandling om styreformenEt brev om tolerance og Et brev om tolerance. Bøgerne i serien "Statskundskabens klassikere" introducerer klassikernes forfatterskab og indeholder bl.a. både en analyse af forfatterens værker, originaltekst og en kort biografi af den pågældende forfatterBogen introducerer fire centrale temaer fra Lockes værker som er henholdsvis hans tanker om naturtilstanden, ejendomsretten, styreformen og tolerance. Derudover har bogen også fokus på Locke i hans samtid og indeholder uddrag fra to af hans hovedværker Anden afhandling om styreformen og . Bøgerne i serien "Statskundskabens klassikere" introducerer klassikernes forfatterskab og indeholder bl.a. både en analyse af forfatterens værker, originaltekst og en kort biografi af den pågældende forfatter.

Bogen giver en god introduktion og indføring i Lockes politiske filosofi. Sproget henvender sig primært til universitetsstuderende eller andre interesserede på samme niveau.

Bogen er et must som en del af serien. Anden litteratur om John Lockes politiske teorier findes først og fremmest i værker indeholdende andre klassiske forfatterskabers filosofier. Et bud kunne være Jes Adolphsens Problemer og livsopfattelser.