Bøger / skønlitteratur / roman

Jomfrudans : en slægtsroman fra Sankt Croix


Beskrivelse


Nina Kalmer er en ung smuk kvinde, datter af den danske læge på St. Croix, og vi følger hende fra hun ankommer til øen som ung pige til hun 9 år senere forlader den som en voksen og klogere kvinde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. sep. 2014

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 29. sep. 2014

Roman som foregår på de tidligere dansk-vestindiske øer, og læserne vil findes blandt kvinder, som kan lide at læse underholdende slægts- og kærlighedsromaner, og også blandt læsere, som interesserer sig for øerne og deres historie, måske fra besøg.

Julie Raben-Korchs første roman for voksne. Hun har tidligere arbejdet som tekstforfatter inden for reklameverdenen, og ifølge flappen har hun skrevet flere børnebøger for forlaget Wangel. Romanen foregår på de tidligere dansk-vestindiske øer i årene 1890 til 1899 og hovedpersonen er Nina Kalmer, forfatterens mormor. Da vi møder Nina er hun 13 år - hun er på vej fra Danmark, hvor hun har opholdt sig et par år, og hjem til forældrene. Vi får hurtigt et indtryk af en pige - og senere ung kvinde - som nok ved, hvad hun vil, og som ikke altid er indforstået med at indrette sig efter normerne. Men under overklasselivet lurer økonomiske problemer og rygterne om, at øerne skal sælges. Julie Raben Korch har uden tvivl et stort kendskab til øerne, hendes sprog er meget sanseligt, og bogen er fyldt med beskrivelser af en smuk natur, af klædedragter og interiører.

Bogen Den vestindiske arv, 2011 skildrer også en dansk familie i samme tidsrum og i Vejen til Amerika, 2001 fortælles en historie som foregår ca. 1900 og frem til salget af øerne.

Jeg synes, Jomfrudans er en underholdende og letlæst roman med fine beskrivelser af livet blandt især den danske overklasse på de dansk-vestindiske øer, og jeg tror sagtens, vi har læsere til den.