Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Jomsvikingen


Beskrivelse


Jomsvikingen Arnulf Ulveblod og hans blodbrødre sejler med Svend Tveskægs flåde til England for at kæmpe mod Kong Æthelred, men Arnulf har også kone og børn at tænke på.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2015

af

af

Lars Larsen

d. 8. maj 2015

Hæsblæsende og spændende roman om en lille gruppe jomsvikingers togt til England i Svend Tveskæg og Olav Trygvasons flåde i år 993. Til alle fra 13 år, der kan lide tætskrevne vikingeromaner med et kæmpe persongalleri. Også egnet til voksne.

Fortsættelse til Arnulf ; Veulf. Arnulf Ulveblod og hans blodbrødre drager til England for at tage kampen op mod den engelske konge Æthelred den Rådvilde. Der bliver kæmpet og stridt, og Arnulf bliver inddraget i intrigerne og magtspillene. Persongalleriet fylder 4 sider og giver en ganske kort præsentation på et enkelt ord eller højst et par linjerArnulfVeulf.

En tætskrevet roman med fart over feltet. Der er ægte vikingestemning og som læser er man i godt og farefuldt selskab med Arnulf Ulveblod og hans brovtende venner. Levende sprog i en typisk knap stil som i vikingekvad og sagaer. Flot omslag, der slår vikingestemningen an.

En drabelig historie som Maria Hellebergs Den hellige Knud, som står på voksenbiblioteket, men som også er henvendt til unge.