Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Jon køber bil


Beskrivelse


Jon og Pil er ude og se på ny bil til Jon. Den røde er flot, men den har en mis-lyd da de prøvekører den. Kan Pil lave bilen?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. juli 2016

af

af

Stine Bille

d. 5. juli 2016

To nye letlæsningsbøger om Jon, Max, Alf og Pil. I "Jon køber bil" er Jon ude at prøvekøre en bil sammen med Pil. I "Alf i cirkus" stikker aben Alf af til et cirkus. Her prøver han at gå på line. For 7-8-årige.

De to venner Jon og Pil er ude at se på ny bil til Jon. Jon vil helst have den røde. Sammen tager de ud på en prøvetur, og selv om bilen pludselig har en mis-lyd, kommer den til at køre som en "mis". Aben Alf bor hos Max på en lille ø. I denne historie løber Alf over til et cirkus, og er vild med det. Specielt damen der danser på en line. Alf vil også prøve og springer op til damen. Alle klapper af deres cirkusnummer undtagen Max, han er ulykkelig og vred, og vil have Alf med hjem. To nye bøger i serien "Lydret dingo".

Bøgerne har lettal 13, og tilhører den næst sværeste/sværeste del af serien. De egner sig godt til den første selvstændige læsning uden voksenhjælp, da de indeholder mange lydrette ord, og samtidig træner nogle af de 120 mest anvendte ord. Bøgerne har samme lækre og gennemførte layout med indbydende forsider som de øvrige bøger i serien.

I samme serie findes fx Max og AlfMax og Alf i bioJens og Liv på tur eller i bio. En anden god bog om venskab kunne være Jens og Liv på tur af Maria Rørbæk, som henvender sig til samme aldersgruppeI samme serie findes fx Max og Alf eller . En anden god bog om venskab kunne være Jens og Liv på tur af Maria Rørbæk, som henvender sig til samme aldersgruppeI samme serie findes fx Max og Alf eller Max og Alf i bio. En anden god bog om venskab kunne være af Maria Rørbæk, som henvender sig til samme aldersgruppe.