Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Jon og Pil i Zoo


Beskrivelse


Jon og Pil skal i zoo med Jons farmor. Hvilket dyr er farmor mon bange for?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2008

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 14. okt. 2008

De to nye bøger i serien Lydret Dingo henvender sig til de begynderlæsere i 0.-2. kl., der netop har brudt læsekoden. Bøgerne er til læsetræning.

Bøgerne handler om ting, der er absolut genkendelige for målgruppen - lus og en tur i zoo. I Jon har lus (1 prik=letteste niveau) har mor netop fundet 10 lus i Jons hår. Pludselig er der kun ni. Hvor er den sidste? Og i Jon og Pil i zoo (2 prikker) er børnene i zoo med Jons farmor. De ser aber, giraffen og løver. Farmor er frygtløs, indtil hun ser en lille mus! Begge historier er skrevet med underfundighed og humor, der understøttes af de herlige illustrationer i farver, som fortæller historien og endda tilføjer en ekstra dimension. Sproget er enkelt med korte, lydrette ord og en del gentagelser, der letter læsningen. Det virker dog noget kunstigt og til tider meningsforstyrrende, at der konsekvent ikke bruges bestemt form.

Bøgerne har samme lækre og gennemførte layout med indbydende forsider som de øvrige bøger i serien.

Trods meget lavt lixtal er det lykkedes at lave to bøger med sjove og vedkommende historier for begynderlæserne, som her vil få en god oplevelse af at have læst en hel bog.