Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Jonas Vingegaard


Beskrivelse


Læs om årets mandlige cykelhelt Jonas Vingegaard, som mange danskere heppede på gennem sommeren 2022. For læsere fra 9 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. sep. 2022

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 23. sep. 2022

Læs om årets mandlige cykelhelt Jonas Vingegaard, som mange danskere heppede på gennem sommeren 2022. For læsere fra 9 år.

Bogen giver et portræt af den unge Jonas Vingegaard, der sørgede for, at hele Danmark kom på skamlen, da han og cykelholdet sejrede og vandt Tour de France 2022. Læseren får et indblik i cykelsportens verden, hører om holdene og de stærkeste modstandere, ligesom førertrøjernes farver bliver omtalt. Man får et indblik i Jonas' svære år som barn/ung i cykelklubben, om den hårde træning og om hans styrke og hurtige ben. Vi følger Jonas og holdet fra start i Københavns gader, til sejren i Paris og fejringen ved hjemkomsten til København. Bogen hører til forlagets serie "Fakta. 3". Omslaget er holdt i den gule farve og med foto af Jonas Vingegaard i centrum. Bagerst er faktaopslag om Jonas Vingegaard, "læs mere om" og stikordsregister.

Bogen er rimelig let at læse, lix 22. De fleste kender nok til de mange udenlandske navne på ryttere, som kan være svære at læse, samt begreber indenfor cykelsporten, som man hørte omtalt under Touren. De mange flotte fotos understøtter brødteksten. Der er indsat orange faktabokse, som opgiver resultater og facts. Flot informerende Tour de France- og portrætbog.

Læs mere om cykelsport i Tour de FranceKvinder i sport - cyklingDen gale slagter, Kvinder i sport - cykling og lidt sværere at læse Den gale slagterLæs mere om cykelsport i Tour de France, og lidt sværere at læse Den gale slagterLæs mere om cykelsport i Tour de France, Kvinder i sport - cykling og lidt sværere at læse .