Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Jonas Vingegaard


Beskrivelse


Jonas Vingegaard vandt Tour de France i 2022. Læs om hans barndom, sejre og familie i denne lette fagbog for børn mellem 8 og 10 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2022

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 14. okt. 2022

Jonas Vingegaard vandt Tour de France i 2022. Læs om hans barndom, sejre og familie i denne lette fagbog for børn mellem 8 og 10 år.

Der er indholdsfortegnelse med bogens 14 kapitler. Den starter med sejren i Tour de France 2022 og går så tilbage til Jonas' barndom i Thy og starten på hans cykelinteresse. Så fortælles om Jonas' efterskole, det 1. hold, hvor Jonas blev professionel cykelrytter, og vi hører om hans familie: kæresten Trine og datteren Frida, som er meget vigtige for Jonas. Der er flere afsnit om Tour de France: fra Jonas' debut i 2021, starten i Danmark i 2022, konkurrencen mellem Jonas og Pogacar og til sidst hyldest på Rådhuspladsen i København. Bogen afsluttes med "læs mere" med henvisninger, stikordsregistre med sidehenvisninger samt en faktaboks med fx Jonas' højde, vægt, hold og resultater. Der er helsides fotos, og teksten står i indrammede bokse eller på farvet baggrund. Bogen har lixtal 19 og er i serien "Fakta. Maxi", hvor forfatteren også har lavet Hunde.

Det er en flot bog med mange fotos. Teksten er fint opsat i afsnit og med fængslende overskrifter. Det er en meget aktuel bog om en dygtig sportsmand, som har skrevet sig ind i cykelhistorien.

Michael ValgrenTour de France handler om en anden dansk cykelrytter, og der kan læses generelt om cykelløbet i Tour de FranceMichael Valgren handler om en anden dansk cykelrytter, og der kan læses generelt om cykelløbet i .