Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Jonnas trøjer : vævestrik med 25 opskrifter


Beskrivelse


Opskrifter til trøjer og busseronner med udførlig guide til de enkelte modeller.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. dec. 2017

af

af

Louise Urban Andersen

d. 4. dec. 2017

Strik overdele til kvinder med teknikken vævestrik. Opskrifterne varierer, så der er udfordringer til både nybegynderen og den mere øvede strikker.

Forordet fortæller, hvordan forfatteren er vokset op med håndarbejde og i særdeleshed strikning. Hun har gennem de seneste år koncentreret sig om teknikken vævestrik og er i gået i gang med at udvikle egne modeller. Herefter går bogen direkte til de 25 opskrifter på overdele til kvinder. Der er angivet sværhedsgrad ved alle opskrifter samt strikkefasthed, materialeforbrug og størrelsesangivelser. Der er flere forskellige typer af overdele fx busseronner, hættetrøjer og cardigans. Efter opskrifterne følger et afsnit, der guider læseren igennem teknikken vævestrik, samt giver gode råd til at håndtere tråde på bagsiden af arbejder med flere kontrastfarver. Der er tips til, hvordan man læser opskrifterne og mønsterrapporterne, men også hvordan man sørger for at strikke overdelen i den rigtige størrelse.

En rigtig flot strikkebog, der med sine fine kontrastfyldte farvesammensætninger giver inspiration til at give sig i kast med vævestrik. Opskrifterne er lette at følge og teknikken i sig selv er enkel. Det er derfor muligt, at selv en forholdsvis ny begynder også kan følge opskrifterne. Der er dog god udfordring for den øvede strikker fx i forhold til hættetrøjerne.

Den garvede strikdesigner Annette Danielsen har også udgivet en bog med vævestrik Vævestrik med japansk islæt.