Bøger / skønlitteratur / roman

Jordens arvinger


Beskrivelse


Historisk roman fra Barcelona i årene 1387-1423, hvor spillet om tronen og magten er på det højeste. Vi følger drengen Hugo, der arbejder på det kongelige skibsværft og ender som vinkældermester.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. maj 2017

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 18. maj 2017

Tag igen på underholdende besøg i 1300-tallets fascinerende Barcelona, hvor den faderløse dreng Hugo også er hovedperson i Falcones efterfølger til Havets katedral. Guf for dig som sluger tykke historiske romaner.

Vi befinder os i Barcelona 1387. Der er et tronskifte på vej. Romanen er i fire dele. Første del hedder "Mellem hav og jord". Her møder vi Hugo som nu arbejder på det kongelige skibsværft i Barcelona. Hugo beskrives bl.a. sådan: " Hugo, en dreng på tolv år med kastanjebrunt hår og med hænder og ansigt, der var lige så beskidte som den knælange skjorte, han havde på, stod med sit skarpe blik rettet mod galejen." Anden del har overskriften: "Mellem loyalitet og forræderi". Vi er nu i 1394. Hugo er blevet vinbonde og han har også mødt kærligheden. Tredje del heder: "Mellem hævn og kærlighed". Vi er i Barcelona i 1409, hvor man opfører "Santa Cruz-hospitalet". Her er Hugo vinkældermester. Senere bliver han også kældermester for Kong Martin. Hugo har datteren Mercé. De to agerer som spioner i spillet om tronen. Romanens fjerde del hedder: "Mellem smerte og retfærdighed". I 1423 står bedstefar Hugo med sin hustru Caterina og ser datteren plukke druer med sin søn.

Underholdende stemningsmættet historisk roman med et spændende persongalleri.

I omfang og i kvalitet på niveau med Folletts og Rutherfords historiske moppedrenge.


litteratursiden.dk

d. 5. okt. 2018

af

af

Helle Post

d. 5. okt. 2018

Dette hjertegribende historiske drama fra 1300-tallets Barcelona viser, hvor hårdt og ofte skæbnen kan slå ned på samme mand. Hugo Llors liv er alt andet end forudsigeligt i denne spændingsfyldte for...


Jyllands-posten

d. 9. juli 2017

af

af

Henriette Becher Lind

d. 9. juli 2017