Bøger / faglitteratur / opskrifter

Jordens kvinder


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juni 2016

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 8. juni 2016

Bog om den nye tidsalder, The age of Aquarius, hvor kvinder generobrer den feminine kraft, gør oprør mod det patriarkalske samfund og lever et cyklisk liv i pagt med naturen. For kvinder med spirituelle interesser.

Bog, der med et væld af emner, beskriver et kvindeliv levet i pagt med månen, Moder Jord og kvindens egen cyklus. Bogen omhandler fx kvindens/månens cyklus, modergudindens historie, myter fra mange kulturer, PMS, menopause, hormon/cyklusbaseret kost med opskrifter, hedenske symboler, gudindens leveregler m.m. Bogen indeholder også appendix og informationsliste.

Smuk bog, skrevet passioneret med mange stemningsfulde billeder. Beskrivelserne af det patriarkalske samfunds undertrykkelse af det feminine gennem årtusinder er spændende beskrevet med mange eksempler og historiske kilder. Indholdet varierer meget i tilgængelighedsgrad for en lægmand udi i fx Modergudinden, Mørkets Gudinde og hyldesten til det ædle menstruationsblod. For udenforstående er beskrivelserne af det cykliske liv indimellem vanskelige at forstå.

The red tentDen frygtelige sandhed er udgangspunkt for ""- bevægelsen, som bogen beskriver. Den frygtelige sandhed beskriver også det patriarkalske samfunds undertrykkelse af det feminineThe red tent er udgangspunkt for "The red tent"- bevægelsen, som bogen beskriver. beskriver også det patriarkalske samfunds undertrykkelse af det feminine.