Bøger / faglitteratur til børn

Jordens overflade


Beskrivelse


Om jordens overflade - fra skove, oceaner, vind- og vandkraft, bjerge, vulkanøer til jordens forandringer og dannelse af landskaber. Med vejledning i hvordan voksen/barn sammen bruger bogen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. dec. 2008

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 5. dec. 2008

Faglig læsning er en ny serie af fagbøger målrettet 1. til 4. klasse. Bøgerne er skrevet på fire niveauer, hvilket undervisningsmæssigt giver gode differentieringsmuligheder. I første omgang udkommer 8 titler, to på hvert niveau. Jordens overflade og Ekstremer er titlerne på bøgerne på trin 3, som kan læses af elever fra 9 år. Bøgerne kan læses af interesse, men egner sig nok bedst til at indgå i undervisningsforløb om faglig læsning og faglige læsekurser.

Begge bøger er opbygget som fagbøger typisk er og rummer mange af de fagbogselementer, som er nødvendige for at indgå i undervisningsforløb om faglitteratur. Teksten er skrevet målrettet sin målgruppe og det faglige indhold er mindre abstrakt end i bøgerne på trin 4. Ekstremer præsenterer forskellige vejrekstremer og Jordens overflade fortæller om jorden som planet. Begge bøger indeholder gode kort- og billedmaterialer, som understøtter teksten godt.

Der udgives mange gode læsebearbejdede fagbogsserier for børn, som også er velegnede til både lystlæsning og undervisningsforløb i faglig læsning. Blandt de allerbedste er serierne Første Fakta, Læs dansk fakta og De små fagbøger.

To gode fagbøger til både lystlæsning og undervisningsforløb i faglig læsning.