Bøger / faglitteratur til børn

Jordens rekordbog


Beskrivelse


I denne rekordbog kan man læse om det mest befolkede sted på jorden, det største træ, det ældste dyr på jorden og meget mere.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juli 2018

af

af

Henriette Elkjær Smedebøl

d. 24. juli 2018

Tre bøger for 8-12-årige, som kan lide at lære nyt om alt mellem himmel og jord.

Her er tre bøger, som har farvetegninger på alle sider, og som kan læses lidt ad gangen, eller man kan nøjes med at læse de sider man synes er spændende. I "Jordens forsvundne skatte" kan man læse om store skatte som er forsvundet - fx Pagtens ark, tempelriddernes skat og Ivan den Grusommes bibliotek. I "Jordens sejeste dyr" kan man læse om et væsen der lever dybt nede i Stillehavet og klarer sig uden både ilt og lys. Man kan også læse om dyr der kan klare vulkansk varme og ture ud i rummet. I "Jordens rekordbog" kan man læse om det mest befolkede sted på jorden, det største træ, det ældste dyr på jorden og meget mere. Der er farvelagte tegninger på alle sider. Bøgerne er i serien "WOW - vild viden".

Bøgerne har en overskuelig længde og ikke alt for meget tekst på hver side. Illustrationerne er nogenlunde naturtro, men nogle steder lidt naive og ikke så pæne. Det er godt med korte kapitler, så man kan læse lidt af gangen. Det er også godt, at man kan læse om noget man aldrig har hørt om før.

Hvis man kan lide at læse om skatte kan man også læse Gåden om skjulte skatteBegravede skatteNaturens rekorder eller Begravede skatte. Hvis man kan lide at læse om seje dyr og rekorder kan man læse Naturens rekorder som dog er noget sværere og længereHvis man kan lide at læse om skatte kan man også læse Gåden om skjulte skatte eller . Hvis man kan lide at læse om seje dyr og rekorder kan man læse Naturens rekorder som dog er noget sværere og længereHvis man kan lide at læse om skatte kan man også læse Gåden om skjulte skatte eller Begravede skatte. Hvis man kan lide at læse om seje dyr og rekorder kan man læse som dog er noget sværere og længere.


Børn & bøger

Årg. 71, nr. 7 (2018)

af

af

Kurt Kristensen (f. 1943)

Årg. 71, nr. 7 (2018)