Bøger / faglitteratur til børn

Jordens uddøde dyr


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. mar. 2019

af

af

Henriette Elkjær Smedebøl

d. 5. mar. 2019

Spændende viden om uddøde dyr for alle dyre- og historieinteresserede børn mellem 8 og 12 år.

Efter en kort indledning fortælles om 18 uddøde arter. Man kan læse om mammutter, tasmanske tigre og urokser, men også mere ukendte dyr som kæmpedovendyr, megalodon og quagga har fået en plads i bogen. Man kan læse om dyrenes størrelse og levesteder, og selvfølgelig hvornår de uddøde. Til slut en kort tekst om truede dyr og et par spørgsmål til eftertanke. Der er farvetegninger på alle sider og stift bind. Forfatteren har tidligere fået oversat 5 bind i samme serie "Wow - vild viden" til dansk.

En rigtig fin bog med spændende fakta. Den kan læses af gode læsere fra 2. klasse - nogle af dyrenes navne er meget svære. Den går ikke meget i dybden, men er god som introduktion til emnet.

Bogen ligner i sværhedsgrad og opbygning Jordens sejeste dyrDe 100 mest fantastiske fortidsdyrDanske fortidsdyrFortidsdyr. 10-12-årige kan også læse De 100 mest fantastiske fortidsdyr som er længere og har lidt mere tekst og Danske fortidsdyr fra serien "De store fagbøger". 8-10-årige kan læse Fortidsdyr som har lix 15Bogen ligner i sværhedsgrad og opbygning Jordens sejeste dyr. 10-12-årige kan også læse som er længere og har lidt mere tekst og Danske fortidsdyr fra serien "De store fagbøger". 8-10-årige kan læse Fortidsdyr som har lix 15Bogen ligner i sværhedsgrad og opbygning Jordens sejeste dyr. 10-12-årige kan også læse De 100 mest fantastiske fortidsdyr som er længere og har lidt mere tekst og fra serien "De store fagbøger". 8-10-årige kan læse Fortidsdyr som har lix 15Bogen ligner i sværhedsgrad og opbygning Jordens sejeste dyr. 10-12-årige kan også læse De 100 mest fantastiske fortidsdyr som er længere og har lidt mere tekst og Danske fortidsdyr fra serien "De store fagbøger". 8-10-årige kan læse som har lix 15.