Bøger / faglitteratur

Jordforbedring


Beskrivelse


Gennemgang af, hvordan man kan analysere sin jord og opnå den ideelle havejord til forskellige typer planter.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2015

af

af

Jette Landberg

d. 16. nov. 2015

De fleste haveejere har stået med planter der bare ikke vil trives. Her får den seriøse havedyrker en særdeles grundig gennemgang af, hvordan man kan analysere sin jord og opnå den ideelle havejord til forskellige typer planter.

Forskellige planter kræver forskellig jord, og jorden er forskellig fra sted til sted. Den amerikanske jordforsker Keith Reid gennemgår alt om jord i denne bog, hvor vi kommer omkring vanding, jordens vandindhold, tekstur, jordanalyse, jordens kemi osv. Efter en beskrivelse af årstiderne følger et afsnit om at kende sin jord, hvordan man kan se, lugte og føle sig frem til jordtypen, hvad god muldjord er, og hvordan man skaber den, for lidt og for meget vand, tolkning af røddernes udseende og meget mere. Forfatteren har lang erfaring med at rådgive producenter i bearbejdning af jord. Dorte K. Rhode Nissen, der har oversat og bearbejdet bogen til danske forhold, har flere bøger om planter bag sig bl.a. Spis vilde planter.

Virkelig grundig og alligevel forståelig bog om jord for den dedikerede havebruger.

Der findes ikke tilsvarende om jordforbedring og analyse. Jens Juhls Økologisk have har ikke tilsvarende om analyse og bestemmelse af jorden. Keith Reids bog er ikke udelukkende økologisk.


Gartner tidende

Årg. 131, nr. 16 (2015)

af

af

Lotte Bjarke

Årg. 131, nr. 16 (2015)Informationer og udgaver