Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Jovias kamp


Beskrivelse


Fantasy. Jovia er skyggelæser og gemmer sig for den onde fyrste Corpus. En dag forsvinder hendes ven Pirmin, og hun bliver nødt til at tage kampen op mod den onde Zama for at redde ham. Mon hun har kræfter nok?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2016

af

af

Stine Bille

d. 30. sep. 2016

I byen Knark hersker den onde fyrste Corpus, som bruger sin umbra, en enorm dæmonskygge, til at overvinde alle. Han har flere fjender, nemlig skyggelæserne. Jovia er en af dem. Mon hun har kræfter nok, til at overvinde det onde? For de 8-11-årige.

Her kommer fjerde del i serien "Umbra". Skyggelæseren Jovia er nød til at gemme sig i en hule, for at fyrste Corpus soldater ikke skal finde hende. En dag bliver hendes ven Pirmin narrede ind til byen Knark. Her bliver han fanget, og den onde Zama forsøger at tage hans umbra. Sammen med munken Pavle bliver Jovia nød til at tage ind til byen, for at redde Pirmin. Det bliver en farlig tur, hvor hun skal bruge alt sit mod, og sine særlige evner for at overvinde Zama. Bogen har lix 16.

Fortællingen er en klassisk fantasy-historie om det godes kamp mod ondskaben. Spændingskurven er stigende gennem hele bogen, og personerne troværdige og levende. Illustrationerne er fantasifulde, farverige og understøtter historien rigtig godt. En bog som vil fange både drenge og piger i denne aldersgruppe. Det er bedst at læse bøgerne i rækkefølge.

Der findes mange gode fantasy serier, af de nyeste kan fx nævnes Den sorte stormPrinsesse Enhjørning - Storskovens vogter eller Prinsesse Enhjørning - Storskovens vogterDer findes mange gode fantasy serier, af de nyeste kan fx nævnes Den sorte storm eller .